maart
4

Webinar Chronisch ziek & werk

Laden Evenementen

Webinar Chronisch ziek & werk

uit de webinarreeks ‘(Positieve) gezondheid, zorg en sociale arrangementen’

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders een chronische ziekte heeft? Volgens het RIVM heeft momenteel ongeveer 20% van de beroepsbevolking te maken met een chronische ziekte en deze cijfers zullen naar verwachting oplopen tot 40% in 2030.

Wat zijn de effecten en de impact van een chronische ziekte op het werk? Als werkgever heb je niet alleen wettelijke verplichtingen met betrekking tot zieke werknemers, maar ook een bredere rol in het ondersteunen van je personeel. Hoe ziet die rol eruit? En waar is de werknemer met een chronische ziekte, die vaak niets liever wil dan blijven werken, het meest mee geholpen?

Verschil maken voor de werknemer

Natuurlijk zijn er veel individuele verschillen en is die hulpvraag niet altijd eenvoudig op te lossen. Maar het bieden van ruimte voor overleg over de starttijden van de werkdag kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken voor de werknemer. Bovendien heeft dit ook voor de werkgever een positieve uitwerking; op deze manier kan een werknemer behouden blijven binnen de organisatie, draagt het bij aan een positief en gezond werkklimaat, en kan er gewerkt worden aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Tegen deze achtergrond gaan wij tijdens dit webinar in gesprek met Jeannette van Zee, senior adviseur Patiëntenbelang van Patiëntenfederatie Nederland en een spreker vanuit Centrum Werk Gezondheid / programma Fit4Work Nederland.

Aanmelden?

Het (gratis) webinar vindt plaats op maandag 4 maart 2024 van 14.00-15.00 uur en is de derde in een reeks genaamd ‘(Positieve) gezondheid, zorg en sociale arrangementen’. Meld je snel aan.

Dit is een productie van CAOP en is tot stand gekomen in samenwerking met Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health.

Webinar Chronisch ziek & werk

Datum: maandag 4 maart
Time: 14:00 - 15:00 uur
Location: Online
Aanmelden evenement

Deel dit evenement