juni
29

WEBCAST: VACCIN TEGEN KINDERARMOEDE

Laden Evenementen

WEBCAST: VACCIN TEGEN KINDERARMOEDE

Op 29 juni 2020 organiseert de Alliantie Kinderarmoede een (gratis) webcast over de vraag welk vaccin we nodig hebben in het bestrijden van de snel oprukkende kinderarmoede in Nederland.

Corona legt een vergrootglas op kinderarmoede. Kwetsbare doelgroepen worden extra hard getroffen. De tweedeling tussen de ‘haves and have-nots’ komt pijnlijk naar boven. Geldstress bij gezinnen schiet omhoog. Er ontstaat een nieuwe grote groep die onder de armoedegrens komt te leven in Nederland.

Wat betekent dit voor de toekomst van kinderarmoede? Is de ondergrens bereikt? Wat moeten we nu echt anders doen? Wat zijn de juiste maatregelen? Spelen bedrijven een rol in de bestrijding? Hoe pak je de verslechterende situatie aan in overheidsbeleid? Allemaal vragen die in de uitzending aan bod komen.

In deze speciale online editie van de Publieksacademie Kinderarmoede gaan we op zoek naar een ‘werkend vaccin’. Wat ons betreft: niet alleen stutten en steunen. Maar beter samenwerken en samen proberen de puzzel te leggen. Met dit motto gaat het programma in op actuele cijfers en trends, de impact en behoeftes bij kinderen/gezinnen, het belang van het bedrijfsleven en wat we kunnen leren van aanpakken op lokaal niveau. Bij elkaar opgeteld levert dit hopelijk waardevolle aanbevelingen op voor de politieke partijprogramma’s in de aanpak van kinderarmoede.

Sprekers

  • Laurentien van Oranje: medeoprichter Alliantie Kinderarmoede
  • Miranda de Haas: ervaringsdeskundige kinderarmoede in het gezin
  • Michiel van Vliet: Kinderarts UMC Groningen
  • Nadja Jungmann: Lector ‘Schulden en Incasso’ bij Hogeschool Utrecht
  • Erik Dannenberg: Voorzitter Divosa (vereniging gemeentelijke directeuren in sociaal domein)
  • Margrite Kalverboer: Hoogleraar RUG en Kinderombudsman/vrouw
  • Jacco Vonhof: Voorzitter MKB-Nederland
  • Tweede Kamer leden: Martin Wörsdörfer (VVD), René Peters (CDA), Marijke van Beukering-Huijbregts (D66), Gijs van Dijk (PvdA)

Presentatie

Presentatie is in handen van Marijke Roskam, bekend van BNR en vaste presentator van de Publieksacademie Kinderarmoede.

Voor wie

De uitzending is gericht op professionals die werken op het thema kinderarmoede en andere betrokkenen uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, werk en onderwijs.

Uitzending

Maandag 29 juni 2020 van 20.00-21.00 uur.

Webcast

Een webcast is een live uitzending op internet of livestream. Uitzending vindt plaats via Slido. Kijkers kunnen meedoen met polls, chatten, tips en suggesties geven, oplossingen delen en vragen stellen. Je bent overigens niet in beeld via je webcam.

Kijken en meedoen

Deelname is gratis. Via deze link kan je meedoen: https://digevents.nl/vaccintegenkinderarmoede

Uitzending begint 20.00 uur. Inloggen is mogelijk vanaf 19.30 uur. Toegang is mogelijk door jezelf aan te melden met je naam en e-mail en akkoord te geven op het gebruik van deze gegevens voor de webcast. Noteer zelf de tijd/datum in je agenda en plak bovenstaande link erbij. Voor de livestream bestaat geen registratieproces met automatische email notificatie.

Maximaal aantal kijkers is 1.000.
Voor vragen kan je mailen naar info@alliantiekinderarmoede.nl

Tags

alliantiekinderarmoede Kinderarmoede

WEBCAST: VACCIN TEGEN KINDERARMOEDE

Datum: maandag 29 juni
Time: 20:00 - 20:00 uur
Location: online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement