juni
16

Stamtafel Positieve Gezondheid 16 juni 2022

Laden Evenementen

Stamtafel Positieve Gezondheid 16 juni 2022

Veel bibliotheken en gemeenten kiezen steeds meer voor positieve gezondheid als denkkader voor hun beleid en (taal)activiteiten. Het draait om alles wat ons gezond houdt: sociale contacten, bewegen, gezonde voeding, maar ook de kans krijgen om jezelf te ontwikkelen en te mogen leren. Het accent ligt op veerkracht en eigen regie en wat jouw leven betekenisvol maakt.

Deze kijk op gezondheid wordt steeds breder gedragen door mensen in de wereld van zorg, welzijn, sport en cultuur.

Deze stamtafel past binnen het brede programma gezondheid en leven lang ontwikkelen. We gaan met elkaar in gesprek over hoe bibliotheken samen met hun partners kunnen bijdragen aan de zelfredzaamheid en gezondheidsvaardigheden van burgers. Dit vanuit een brede samenwerking op het gebied van positieve gezondheid. Er wordt gewerkt aan ideeënontwikkeling voor je eigen bibliotheek!

Met inspiratie door:

Martine van de Venne van Burgerkracht Limburg/ Beweging Limburg Positief Gezond en de tools die zij kan aanreiken.

Rebecca Wolf, adviseur positieve gezondheid van bibliotheek de Tweede verdieping in Nieuwegein, die het bevorderen van gezondheidsvaardigheden verweven heeft in al haar programma’s.

De Culturele Apotheek die zich richt op verbinding tussen taal en het dagelijks leven en Akke Visser neemt ons mee in hun ‘recepten’.

Stamtafels

Een overzicht van alle Stamtafels vind je hier.

Meer informatie

Meld je aan via het formulier op deze pagina. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of diegene zich ook aanmeldt. Bij de Stamtafel is iedereen welkom. In het bijzonder de contactpersonen basisvaardigheden, programmeurs en PR-medewerkers van de Limburgse bibliotheken.

Stamtafel Positieve Gezondheid 16 juni 2022

Datum: donderdag 16 juni
Time: 09:30 - 12:30 uur
Location: Bibliotheek Maas & Peel - Reuver

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Bibliotheek Maas & Peel

Pastoor Vranckenlaan 18, 5953 CP Reuver

Plan uw route