september
20

Praktijkdag Positieve Gezondheid: #hoedan

Laden Evenementen

Praktijkdag Positieve Gezondheid: #hoedan

Op dinsdag 20 september 2022 organiseren Alles is Gezondheid en iPH voor de derde keer de landelijke Praktijkdag Positieve Gezondheid bij de KNVB Campus in Zeist.

Deze bijeenkomst is inmiddels volgeboekt en de inschrijving is gesloten. Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar info@allesisgezondheid.nl.

#hoedan

Doel is om uitleg te geven, praktijkervaringen te delen en een handreiking te bieden hoe te werken met Positieve GezondheidVoorbeelden van vragen die aan bod komen zijn:  Wat is de echte essentie van Positieve Gezondheid? Hoe maak ik het concept werkbaar (op verschillende niveaus)? Hoe gebruik ik het spinnenweb als gespreksmiddel (met een cliënt)?

Programma

Naast presentaties van Machteld Huber (grondlegger Positieve Gezondheid) en een panelgesprek met praktijkexperts, kun je in een mini-training zelf aan de slag gaan met het spinnenweb of ontdek je hoe je Positieve Gezondheid kan toepassen in de regio of specifiek werkveld. Het voorlopige programma en tijden zijn als volgt:

 • 10.15-11.00 uur: Inloop en registratie.
 • 11.00-11.10 uur: Welkom en inleiding door dagvoorzitter Karen van Ruiten (Alles is Gezondheid en Positieve Gezondheid).
 • 11.10-12.10 uur: Key-note door Machteld Huber (iPH/Alles is Gezondheid): Werken met Positieve Gezondheid (uitleg concept, werking spinnenweb, piramide model, e.d.).
 • 12.10-13.00 uur: Netwerklunch met Weetings in het bos, meet & greet met Machteld en vraag het de trainer, bakfiets Vitaliteitslab ROC Midden Nederland,  informatie over Bordspel Positieve Gezondheid, escaperoom Positieve Gezondheid en Zie Mij Nu.
 • 13.00-13.45 uur: Panel: Positieve Gezondheid op verschillende niveaus. We brengen het piramide model tot leven en delen ervaringen in panel met praktijkexperts. Waaronder (psychosomatisch) oefentherapeut Estelle Schatorie, huisarts Karolien van den Brekel, Ellen van Steekelenburg (GGD Hollands Midden) die werkt aan een Positief Gezonde regio en strategisch regioadviseur Charlotte Mosk (van regionale verzekeraar Zorg en Zekerheid).
 • 13.45-14.00 uur: Switch over.
 • 14.00-15.00 uur: Uiteen in groepen en ervaringen uitwisselen over het ‘hoe dan’.  In de  mini-training Positieve Gezondheid leer je hoe je het spinnenweb kan gebruiken als gesprekstool (bij cliënten en in je organisatie). Of ga naar een thematische workshop over de toepassing van Positieve Gezondheid (PG). Ter plekke kies je uit:
  • PG en emotie: Marjon Oomens, Miriam de Kleijn en Estelle Schatorie laten je ervaren hoe je vanuit het werken met PG in verbinding met de ander kunt stilstaan bij emoties en de invloed daarvan op je gezondheid.
  • PG en werk: zingeving is de sterkste gezond makende kracht. Werk dat mensen als zinvol ervaren zorgt voor voldoening en meer gezondheid. Alex Jansen gaat in op hoe PG kan bijdragen aan het werkplezier en inzetbaarheid van jezelf en je medewerkers
  • PG in de regio/gemeente: Chantal Walg en Margriet de Jager laten drie praktijkvoorbeelden uit verschillende PG regio’s zien. Transformatie is een kwestie van vertrouwen, kleine stapjes, lange adem, lef en licht leiderschap
  • PG in de wijk: hoe verbind je het ruimtelijk/sociaal domein en de verschillende belangen, initiatieven, lopende projecten in een wijk aan elkaar op basis van PG? Peter Bisschop en Melvin Kaersenhout gaan in op de aanpak van WIJKR8CHT.
  • PG in het (basis)onderwijs: Hoe mooi zou het zijn als PG een plek zou krijgen in het curriculum van het basisonderwijs? Jos Clout deelt een praktijkvoorbeeld en ervaringen tijdens zijn reis naar dit ideaal.
 • 15.00-15.15 uur: Switch over
 • 15.15-15.40 uur: Delen persoonlijke ervaringen, Q&A met publiek en actuele inzichten over Positieve Gezondheid met Machteld Huber (plenair).
 • 15.40-16.10 uur: Interactief theater over Positieve Gezondheid.
 • 16.10-16.15 uur: Afsluiting door Karen van Ruiten.
 • 16.15-17.00 uur: Gezonde netwerkborrel

Voor wie

Heb je nog geen training Positieve Gezondheid gevolgd maar wil je toch meer verdieping dan alleen informatie? Benieuwd naar het persoonlijke verhaal en uitleg van Machteld Huber? Wil je leren van (andere) professionals hoe het spinnenweb in de praktijk werkt? De Praktijkdag Positieve Gezondheid is daarvoor de ideale gelegenheid.

De dag is bedoeld voor zorg- en gezondheidsprofessionals, welzijnswerkers, therapeuten, coaches, begeleiders en specialisten. Maar ook onderwijsinstellingen, gemeenten, overheden, verzekeraars en werkgevers die bekend met Positieve Gezondheid en een (eerste) stap willen maken met toepassing in hun praktijk zijn van harte welkom.

Inschrijven

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk. Beschikbaar aantal plaatsen: 225.

De Praktijkdag Positieve Gezondheid is een betaalde bijeenkomst bij de KNVB Campus in Zeist. Toegangsprijs voor de hele dag met lunch: € 129 (inclusief btw). Deelnemers ontvangen na aanmelding binnen enkele weken een factuur via de e-mail vanuit Stichting Sardes. Deze organisatie is eindverantwoordelijk voor Alles is Gezondheid/iPH.

 

Sprekers

Machteld Huber | Institute for Positive Health
Karen van Ruiten | Alles is Gezondheid
Machteld Huber | Institute for Positive Health

Karen van Ruiten | Alles is Gezondheid

Praktijkdag Positieve Gezondheid: #hoedan

Datum: dinsdag 20 september
Time: 11:00 - 16:15 uur
Location: KNVB Campus - Zeist

€ 129

Deel dit evenement

Locatie

KNVB Campus

Woudenbergseweg 56–58, 3707 HX Zeist

Plan uw route