januari
17

Online scholing ‘Natuur voor Gezonde Leefstijl: wetenschap en praktijk’

Laden Evenementen

Online scholing ‘Natuur voor Gezonde Leefstijl: wetenschap en praktijk’

Op woensdag 17 januari 2023 geeft Vereniging Arts en Leefstijl in samenwerking met Alles is Gezondheid de scholing Natuur voor Gezonde Leefstijl: wetenschap en praktijk!

Verblijf in de natuur kan gezonde leefstijl versterken en positieve gezondheidseffecten hebben bij vele patiëntgroepen. Leer bij deze online scholing meer over hoe dat zit en wat jij vanuit jouw professie zelf en samen met anderen kunt doen. Je ontvangt praktische materialen, werkwijzen en tips.

Programma

Prof. dr. Pim Assendelft bespreekt welke aangetoonde bewijzen er zijn voor de gezonde effecten van natuur. Zowel de werkingsmechanismen als de gezondheidseffecten en de relevante doelgroepen komen aan bod. Van daaruit kan de zorgprofessional op meerdere manieren natuur integreren in leefstijladviezen en begeleiding. Namens Alles is Gezondheid gaat moderator Annette Postma in op de vraag hoe zorgverleners natuur in kunnen zetten in om te werken aan de gezondheid van cliënten en patiënten. Ze ontwikkelde praktische materialen voor patiënten om meer te bewegen, ontmoeten of ontspannen in de natuur i.p.v. in de bebouwde omgeving of binnenruimte.  Huisarts Chris Otten deelt daarnaast praktische handvaten in de vorm van werkwijzen, materialen, verwijs- en samenwerkingsmogelijkheden en praktische tips.

Na afloop heb je de motivatie, kennis  en kunde om binnen de eigen mogelijkheden van je praktijk en regio met dit onderwerp aan de slag te gaan!

Eerdere deelnemers over deze scholing

“Het belang van ‘groen’ werd goed in beeld gebracht.”
“Goede en duidelijke lezing. Fijn ook om het wetenschappelijk zo veel te onderbouwen.”
“Interessant, rustige spreker, erg duidelijk en vriendelijk.”

Korting

Vanwege de samenwerking tussen Alles is Gezondheid en Vereniging Arts en Leefstijl kunnen we volgende kortingscode voor €15 korting delen: BE148EE38F

Online scholing ‘Natuur voor Gezonde Leefstijl: wetenschap en praktijk’

Datum: woensdag 17 januari
Time: 20:00 - 21:30 uur
Location: Online
Aanmelden evenement

Deel dit evenement