november
26

Netwerkbijeenkomst subsidieoproep over Klimaat en Gezondheid ZonMw

Laden Evenementen

Netwerkbijeenkomst subsidieoproep over Klimaat en Gezondheid ZonMw

Partner van Alles is Gezondheid ZonMw organiseert op 26 november 2020 een digitale bijeenkomst over de eerste subsidieoproep omtrent Klimaat en Gezondheid. Tijdens deze bijeenkomst krijgen geïnteresseerden informatie over de subsidieoproep, die half november wordt opengesteld. Ook kunnen deelnemers samenwerkingsmogelijkheden verkennen voor het opstellen van een projectvoorstel en voor een pilot.

Klimaat en Gezondheid

Het klimaat verandert wereldwijd en ook in Nederland. Het veranderende klimaat in Nederland heeft al allerlei zichtbare gezondheidseffecten. Maatregelen om deze effecten van klimaatverandering tegen te gaan, bieden kansen voor het bevorderen van de gezondheid. Naast kansen zijn er ook risico’s aan verbonden. ZonMw’s subsidieoproep heeft als doel inzicht te bieden in gezondheidseffecten van klimaatverandering en passende maatregelen.

Eerste subsidieoproep over Klimaat en Gezondheid

ZonMw wil met deze eerste subsidieoproep netwerkvorming stimuleren en daarmee een basis leggen voor (vervolg)onderzoek naar Klimaat en Gezondheid. De belangrijkste aandachtspunten liggen op het gebied van infectieziekten, voedelveiligheid en – zekerheid, huidkanker door UV-straling, allergie├źn, hitte in de stad, wateroverlast, longproblemen (COPD) door fijnstof en een gezonde leefomgeving (water, groen). Het is onduidelijk wat het gezondheidseffect hiervan apart en gezamenlijk is. Er is dus onderzoek nodig naar de effecten van klimaatadaptatie – en klimaatmitigatiemaatregelen. Ook bieden we in de subsidieoproep ruimte voor klimaatvriendelijke en klimaatbestendige zorg (hier samen genoemd als duurzame zorg).

Interesse om bij te dragen aan onderzoek naar de gezondheidseffecten van klimaatverandering? Geef je dan op voor deze netwerkbijeenkomst, dat kan tot 19 november.

Netwerkbijeenkomst subsidieoproep over Klimaat en Gezondheid ZonMw

Datum: donderdag 26 november
Time: 12:30 - 16:30 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement