oktober
6

NETWERKBIJEENKOMST: DOORONTWIKKELING JONGEREN HULP ONLINE

Laden Evenementen

NETWERKBIJEENKOMST: DOORONTWIKKELING JONGEREN HULP ONLINE

Jongeren in Nederland hebben te maken met toenemende mentale en psychische problemen. Volgens het CBS zit onze mentale gezondheid op een dieptepunt en zijn jongvolwassenen het vaakst psychisch ongezond. Maar waar kunnen zij terecht en hoe vinden jongeren hun weg naar een luisterend oor of passende hulp?

Online is voor jongeren een voor de hand liggende plek om informatie of hulp te zoeken en biedt een uitgelezen kans om jongeren te benaderen in het bieden van ondersteuning.

Online was er echter nog geen plek waar je een helder overzicht en toegang hebt tot vertrouwde instanties die breed toegankelijk, vertrouwd, anoniem, gratis en online hulp bieden aan jongeren.

Daarom is in 2020 door Alles is Gezondheid, NCJ en de nu aangesloten partners het (spontane) initiatief genomen om dit ‘hiaat’ in te vullen met de website: www.jongerenhulponline.nl. Lees het persbericht.

Met ondersteuning van VWS ontwikkelen we deze site in de tweede helft van 2021 door. Samen met onze (nieuwe) partners gaan we de site meer bekendheid geven onder jongeren en gebruik stimuleren.

Netwerkbijeenkomst

Graag nodigen wij partners en geïnteresseerden uit voor een netwerkbijeenkomst die in het teken staat van de doorontwikkeling van Jongeren Hulp Online.

We gaan in op de voortdurend gevoelde noodzaak om jongeren te helpen bij het zoeken en vinden van geschikte (online) hulp. Daarnaast laten we -als preventief platform- zien waar we staan en wat de plannen voor 2021 zijn.

Nog belangrijker: samen willen we kijken hoe we Jongeren Hulp Online het beste kunnen laten landen en hoe het platform in de toekomst nog meer van waarde kan zijn voor jongeren en professionals.

Programma en tijden

14.30 uur Welkom en openingswoord
door moderator Sara Langeveld

Sara Langeveld was bestuurslid van de Nationale Jeugdraad (NJR). In deze functie is ze betrokken geweest bij de ontwikkeling van Jongeren Hulp Online. Ze is daarnaast ervaringsdeskundige, jongerenambassadeur, oprichter van Essential Waves en student psychologie.

14.40 uur PraatPaal verhalen
met Camie Bonger (TransformatieTheater)

Vorig jaar was theatermaker en ervaringsdeskundige Camie Bonger het zat om binnen te zitten. Ze ging met de PraatPaal naar buiten. Want iedereen met pech onderweg kan wel wat aandacht gebruiken. Lukt het jongeren om de juiste weg te vinden?

15.00 uur Lezing: titel ‘Verbindt en gij vindt’
door professor dr. Arne Popma

Arne Popma is hoofd van de afdeling voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie van Amsterdam UMC en voorzitter van de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse vereniging voor Psychiatrie (NvvP). Hij gaat in op de noodzaak van toegankelijke jongerenhulp en deelt zijn blik op de toekomst.

15.30 uur Gesprek over (online) hulp voor jongeren: halen en brengen

Jongeren Hulp Online is er voor jongeren en mensen in hun directe omgeving. Hoe helpen we jongeren met hulp zoeken of vinden? Hoe kunnen drempels verlagen (om contact op te nemen)? Aan de hand van stellingen gaan we met elkaar in gesprek en kijken we wie wat kan bijdragen.

16.10 uur Doorontwikkeling Jongeren Hulp Online

De afgelopen periode is er – mede op basis van input van partners en jongeren – gewerkt aan een verbeterde website voor Jongeren Hulp Online. We presenteren de stand van zaken, plannen voor 2021 en halen jullie ideeën op om straks het bereik/gebruik te verhogen.

16.30 uur Netwerkborrel

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in het Krachtstation in Utrecht (10-15 minuten met OV vanuit centraal Station). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en we volgen de actuele coronavoorschriften.

Wij nodigen je van harte om een aan jouw organisatie verbonden jongere mee te nemen (wel graag apart aanmelden). Hun tips en inzichten zijn belangrijk bij de doorontwikkeling.

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Voor vragen: mail naar p.witte@sardes.nl

NETWERKBIJEENKOMST: DOORONTWIKKELING JONGEREN HULP ONLINE

Datum: woensdag 6 oktober
Time: 14:30 - 16:30 uur
Location: Krachtstation - Utrecht

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Krachtstation

Amerikalaan 199, 3526 VD Utrecht

Plan uw route