november
14

Natuur & Mentale Gezondheid 2019

Laden Evenementen

Natuur & Mentale Gezondheid 2019

Op donderdagmiddag 14 november organiseert Stichting Green Mental Health in samenwerking met IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Staatsbosbeheer e.a., de landelijke conferentie Natuur & Mentale Gezondheid 2019 in Kasteel Groeneveld in Baarn. Deze nieuwe en snelgroeiende groene alliantie, streeft ernaar gezamenlijk de transitie naar een wereld van een duurzame, een groenere en gezondere leefomgeving te realiseren samen met andere nieuwe partners.

Doel

Het doel van de conferentie Natuur & Mentale Gezondheid is: “uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en goede voorbeelden op het gebied van natuur en mentale gezondheidszorg onder de aandacht brengen van een breder publiek en verspreiding stimuleren.” Medewerkers, bestuurders, beleidsmakers en financiers van de zorg worden geïnformeerd over nieuwe mogelijkheden om het zorgaanbod aan te vullen en hun verbinden met nieuwe groene partners. Dit wordt gerealiseerd door onderling innovatieve projecten te ontwikkelen, onderzoek te stimuleren, en de opgedane kennis en vaardigheden uit te wisselen tijdens dit platform.

Er wordt naar gekeken om een landelijk platform te bouwen voor een duurzame wereld, met aandacht voor ‘mentale’ zorg in combinatie met een groene en leefbare wereld, voor de huidige én komende generaties. De nieuwe alliantie wil het debat over de verduurzaming van de leefwereld en zorg op donderdagmiddag 14 november starten, voeden en aanvoeren. Dit wordt gedaan door samen met partners het potentieel van deze nieuwe en innovatieve projecten te laten zien.

Programma

Tijdens de middag zijn er diverse lezingen, workshops en is er een interessant en actief buitenprogramma. Kijk hier voor het programma.

Tags

conferentie mentale gezondheid natuur

Natuur & Mentale Gezondheid 2019

Datum: donderdag 14 november
Time: 12:30 - 17:00 uur
Location: Kasteel Groeneveld - Baarn

Deel dit evenement

Locatie

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2, 3744ml Baarn

Plan uw route