november
10

Nationale Kanker en Werk Dag

Laden Evenementen

Nationale Kanker en Werk Dag

Per jaar worden 45.000 mensen in de beroepsbevolking getroffen door een vorm van kanker. Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het feit dat zorgvuldige en maatwerkgerichte begeleiding van een medewerker met kanker belangrijk is voor een goede en duurzame terugkeer naar werk. De Nationale Kanker en Werk Dag 2020 is een online, interactief evenement en is een initiatief van Groep Werk & Kanker en de Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Deze organisaties hebben hun krachten en kennis gebundeld in de nieuwe Stichting De Nationale Kanker en Werk Dag. Het evenement wordt georganiseerd door en voor de praktijk. Met experts en ervaringsdeskundigen wordt dieper ingegaan in op het thema ‘Kanker en Werk: wat kan er wél?’ 

Tijdens De Nationale Kanker en Werk Dag 2020 zijn experts aan het woord die kunnen helpen voorbereid te zijn op het moment dat een medewerker de diagnose kanker krijgt. Wat zijn vanaf dag 1 de belangrijkste stappen, voor werkgever en werknemer? Er worden concrete en praktijkgerichte handvatten om werkbehoud van de werknemers mogelijk te maken aangeboden en maak kennis met bestaande oplossingen. Wat is bijvoorbeeld de beste manier om te communiceren met een werknemer met kanker?

Er worden verschillende sessies georganiseerd: gericht op de rol van de werkgever in het kader van kanker op de werkvloer; een andere sessie gaat in het inrichten van goed werkgeverschap bij kanker binnen organisaties. En verzuimmanagement in tijden van ‘ werken op afstand’ : een nieuwe uitdaging.

Lees hier meer over het programma.

Nationale Kanker en Werk Dag

Datum: dinsdag 10 november
Time: 12:30 - 17:00 uur
Location: online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement