juni
3

Loopt het Labyrint van Antropia tijdens de Week van de Mentale Gezondheid

Laden Evenementen

Loopt het Labyrint van Antropia tijdens de Week van de Mentale Gezondheid

Gedurende De Week van de Mentale gezondheid is Het Labyrint van Antropia maandag tot en met donderdag open van 10:00 tot 16:00. Bij aankomst (vooraf aanmelden is niet nodig) ontvang je bij de balie alle benodigde (achtergrond)informatie om het labyrint te kunnen lopen: een boekje, wegwijzer met werkblad en een mooi aandenken.

We leven in een onrustige en complexe wereld. Je hierin staande houden is een uitdaging voor ons allemaal. Vanuit angst heeft de mens de neiging om naar binnen te keren en ‘uit verbinding’ te gaan met de ander. Toch geldt dat we het met elkaar als familie, vrienden, collega’s en maatschappij samen moeten doen. Om de verbinding met jezelf en de ander mogelijk te maken is het gebruik maken van rituelen, bijvoorbeeld door het lopen van een labyrint, zeer behulpzaam.

Waarom een labyrint?

Het labyrint is een oeroud symbool dat verschillende betekenissen heeft in diverse culturen en contexten. Het wordt vaak geassocieerd met persoonlijke transformatie vanwege de symboliek van de zoektocht naar antwoorden op (levens-)vragen, wijsheid of naar stilte en rust. Het labyrint, met zijn kronkelende en onvoorspelbare paden, lijkt op het eerste gezicht een doolhof. In tegenstelling tot een doolhof, kent het labyrint geen kruispunten of zijpaden. In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint weet je de weg.

Het labyrint is het universele symbool voor het transformatieve proces van het afdalen naar de diepten van de eigen psyche, het aangaan van uitdagingen in dit proces en uiteindelijk het vinden van je kern. Diep van binnen weet je het allemaal wel. Het lopen van het labyrint vergt vertrouwen, overgave en doorzettingsvermogen, zelfs wanneer de weg lang en kronkelig lijkt. In tegenstelling tot een doolhof, dat je dwingt een route te kiezen, nodigt een labyrint uit tot vertrouwen op het pad zelf.

Meer info

Kijk voor meer informatie over het Labyrint (van Antropia) op: www.12hoursofhumanity.com

Loopt het Labyrint van Antropia tijdens de Week van de Mentale Gezondheid

Begin:
3 juni @ 10:00
Einde:
7 juni @ 18:00
Location: Antropia - Driebergen

Deel dit evenement

Locatie

Antropia

Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

Plan uw route