november
29

Bijeenkomst: IK DENK DUS IK BESTA versus IK BEN OMDAT WIJ ZIJN

Laden Evenementen

Bijeenkomst: IK DENK DUS IK BESTA versus IK BEN OMDAT WIJ ZIJN

Cogito, Ergo Sum: Ik denk dus ik besta. Deze uitspraak van René Descartes (1596-1650) heeft voor enorm veel impact gezorgd en is nog steeds van grote invloed op onze huidige maatschappij. Ons eigen verstand (ratio) is volgens Descartes het startpunt van kennis. Niet blind een overtuiging volgen, maar kritisch nadenken. Maar als het verstand de bron is van kennis, hoe zit het dan met ons lichaam? Wat is de plaats en functie van onze (onderbuik)gevoelens, emoties en intuïtie? Ons innerlijk weten?

Van Ego naar Eco

Dit evenement wordt georganiseerd door non-profit Inner Development Goals en netwerkadviseur van Alles is Gezondheid Wico Mulder. Het framework van de Inner Development Goals bestaat uit 5 dimensies met daaraan gekoppeld 23 skills en kwaliteiten. In deze bijeenkomst van de Utrechtbranche van Inner Development Goals focussen we ons op de beweging van IK (Ego) naar WIJ (Eco) en van denken naar voelen. Aan de hand van het gedachtegoed van de humanistische Afrikaanse Ubuntu filosofie en klinisch psycholoog en professor in de psychiatrie Daniel Siegel zoomen we in op de essentie en noodzaak van verbinding en het collectief.

Ter voorbereiding op deze  bijeenkomst raadt Wico je aan om van de podcastserie Eigen-Wijs Effect (van Simone Beerepoot), haar gesprek met Paul Mbkayi (“Wat ontbreekt er aan de Inner Development Goals”) te beluisteren.

Bijeenkomst: IK DENK DUS IK BESTA versus IK BEN OMDAT WIJ ZIJN

Datum: woensdag 29 november
Time: 14:00 - 17:30 uur
Location: Jaarbeurs Innovation Mile (JIM) - Utrecht

€ 12,50

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)

Jaarbeursplein 6, 3521Al Utrecht

Plan uw route