augustus
29

Gezondheidsachterstanden terugdringen (inclusief kansrijke start)

Laden Evenementen

Gezondheidsachterstanden terugdringen (inclusief kansrijke start)

Informatie en inspiratie nodig bij het terugdringen van gezondheidsachterstanden (inclusief Kansrijke Start)? Meld je aan voor het webinar op 29 augustus.

Dit webinar is onderdeel van een reeks thematische webinars van onze partners VNG, GGD GHOR Nederland en RIVM rond thema’s vanuit de inhoudelijke lijnen van GALA en Sportakkoord II, uitgevoerd in augustus en september 2023. Tijdens elk webinar zetten zij rond een thema de kennis en expertise van kennispartijen in de spotlight. Zo kan je als gemeente of GGD in korte tijd veel informatie verzamelen en inspiratie opdoen rond een thema dat past bij de lokale situatie. Bekijk de volledige agenda en meld je aan.

Er zijn in Nederland grote verschillen in gezondheid; mensen in een kwetsbare sociaal-economische situatie leven veelal in omstandigheden waardoor ze vaker een slechtere (ervaren) gezondheid hebben. Deze gezondheidsachterstanden hebben een negatief effect op de kwaliteit van leven en de mogelijkheid om economisch en maatschappelijk te participeren. Achterliggende oorzaken moeten worden aangepakt om hier verandering in te brengen. Daarbij zijn ook de 1e 1000 dagen van een kind een belangrijk momentum.

De aanpak van gezondheidsachterstanden is een hoofddoelstelling in het GALA. In dit webinar belichten Pharos, JOGG, Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg, Veiligheid.nl en het LKCA het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Veel informatie, praktische handvatten en goede voorbeelden van gemeenten komen aan bod. Het eerste uur gaat over gezondheidsachterstanden in het algemeen en het tweede uur gaat over Kansrijke start.

VNG

Gezondheidsachterstanden terugdringen (inclusief kansrijke start)

Datum: dinsdag 29 augustus
Time: 15:00 - 17:00 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Meer weten?
VNG
RIVM