oktober
21

C*RE THE SYSTEM tijdens de Dutch Design Week

Laden Evenementen

C*RE THE SYSTEM tijdens de Dutch Design Week

Vormgeven aan gezondheid en geluk. Hoe pak je dat in de praktijk aan? Je kan het meemaken in een van de designsessies tijdens de Dutch Design Week van 21 t/m 25 oktober in Eindhoven. Ga naar curethesystem.nl en meld je gratis aan.

Er dient zich een grote transitie aan in de wereld van zorg en welzijn. Steeds verder oplopende kosten en groeiende personeelstekorten dwingen ons fundamenteel anders te kijken naar ons zorgstelsel; hoe kunnen we ook in de toekomst gezondheid en geluk kunnen bereikbaar maken en houden voor iedereen in ons land?

C*RE THE SYSTEM

Samen met U CREATE, Health Hub Utrecht, de Creatieve Coalitie voor Gezondheid en Dutch Design Foundation gaan wij in C*RE THE SYSTEM op zoek naar hoe we een systeem kunnen ontwerpen waarin ‘chronisch gezond en gelukkig zijn’ de norm is. Welk fundament moet er onder ons gezondheidsstelsel, welke ‘instituties’ vormen samen het toekomstige systeem en hoe krijgen we het huidige stelsel in beweging?

Gedurende kan je meedoen met verschillende designsessies die worden begeleid door Walter Amerika (Alles is Design) en Karen van Ruiten (Alles is Gezondheid). Aan de hand van 10 perspectieven/uitgangspunten, ingebracht door experts uit de gezondheidszorg- en designwereld, gaan we met elkaar op zoek naar wat het zwaarst moet wegen als we het gezondheidssysteem écht willen verbeteren.

Programma en aanmelden

Ga naar curethesystem.nl, bekijk het hele programma, kies je onderwerp/middag en meld je -namens Alles is Gezondheid- gratis aan voor een designsessie (inclusief gratis toegang voor de Dutch Design Week).

Uitgelicht

Voor het netwerk van Alles is Gezondheid. Karen van Ruiten is contactpersoon:

Maandag 21 oktober: Let’s design a future Health School 

 • Wat is er nodig om studenten van zorgopleidingen klaar te stomen voor de 21e eeuw?
 • Hoe ga je om met alle uitdagingen die zich onder invloed van technologie in een razend tempo ontwikkelen?
 • Welke digitale en soft skills moeten studenten (én profs) zich eigen maken en hoe zoek je daarbij de samenwerking met andere sectoren?
 • Op welke manier borg je kwaliteit als je zoveel mogelijk up-to-date wilt blijven en opleidingen zich, op basis van de ontwikkelingen in de praktijk, steeds zouden moeten doorontwikkelen?
 • Wat hebben designers en creatieven te bieden aan zorgprofessionals of studenten van zorgopleidingen?

Dinsdag 22 oktober: Let’s design a new Health Bank 

 • ‘Als één ding innovatie in de weg zit, dan is het wel de ‘financiering van ons stelsel’ is een veelgehoorde stelling. Als dat zo is, hoe komt dat dan?
 • Als de uitspraak ‘health is wealth’ klopt, waarom is dat ongrijpbare fenomeen ‘zorgwinst’ zo moeilijk door te rekenen? Hoe kan het dat de zorgverzekeraars geen krachtige financieringspartner zijn in structurele innovatie?
 • Hoe geef je vorm aan financiële instrumenten en -prikkels voor een systeemverandering waarbij niet ziekte het verdienmodel is maar alles draait om het bevorderen van gezondheid en geluk?
 • Wat betekent waardegedreven zorg?

Donderdag 24 oktober: Let’s design a new Health Me

 • Hoe zorg je dat nieuwe dimensies binnen het brede begrip gezondheid worden erkent, herkent én geïntegreerd in het systeem?
 • Hoe creativiteit kan worden ingezet als hefboom voor gedragsverandering die een gezonde leefstijl stimuleert?
 • Hoe kan technologie ons helpen om regie te krijgen en te houden over onze gezondheid?

C*RE THE SYSTEM tijdens de Dutch Design Week

Begin:
21 oktober 2019 @ 14:00
Einde:
25 oktober 2019 @ 17:00
Location: Klokgebouw Eindhoven - Eindhoven

Gratis

Deel dit evenement

Locatie

Klokgebouw Eindhoven

Klokgebouw 50, 5617AB Eindhoven

Plan uw route