september
22

De Nationale Buitenlesdag

Laden Evenementen

De Nationale Buitenlesdag

Onderwijsdoelen scoor je buiten!

Meer dan 2.700 scholen geven op dinsdag 22 september buitenles. De frisse lucht en beweging zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Meld je aan op buitenlesdag.nl en ontvang een buitenlespakket vol uitgewerkte lessen en lesideeën. Je kunt al meedoen als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. De buitenlesdag is een initiatief van onze partners Jantje Beton en IVN.

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! In 2019 deden 2700 scholen mee. Bij aanmelding ontvang je gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Als school doe je al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft.

Buiten leer je meer!

Met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter, zo blijkt uit onderzoek. Basisschoolleerlingen die buiten hebben gespeeld gedragen zich beter in de klas, ze zijn taakgerichter. Daarnaast presteren kinderen die tijdens het leren hun lichaam gebruiken beter in de les.

In 2017 toonde DUO aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, de partners achter de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel begin maart digitaal toegestuurd.

Kijk hier voor meer informatie.

De Nationale Buitenlesdag

Datum: dinsdag 22 september
Location: Buiten

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Buiten

,

Plan uw route