november
25

De gezonde gemeente?! Samen werk maken van preventie

Laden Evenementen

De gezonde gemeente?! Samen werk maken van preventie

Een leven lang gezond leven, willen we dat niet allemaal? Helaas is dat nog niet voor iedereen het geval. Zo rookt nog bijna 25% van de Nederlanders en heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht. Dit kan anders: door samen werk te maken van preventie. 300 gemeenten hebben daarom een lokaal preventieakkoord opgesteld om roken, problematisch alcoholgebruik, overgewicht en gezondheidsverschillen terug te dringen in hun gemeente. Om zo te komen tot een gezonde gemeente.

Het opstellen van een lokaal preventieakkoord is de eerste stap, graag zetten we met u de volgende stap: van papier naar uitvoering. Om u en uw collega’s te inspireren organiseert de kerngroep lokale preventieakkoorden de talkshow ‘De gezonde gemeente?! Samen werk maken van preventie’. Verschillende gasten met elk hun eigen (lokaal) perspectief gaan met elkaar het gesprek aan, onder leiding van onze host Ruben Maes. In elk gesprek staat ieders eigen praktijkervaring centraal, zodat vanzelf ruimte ontstaat voor verwondering, inspiratie of een goede discussie. Met als rode draad: hoe maken we die volgende stap naar een gezonde gemeente: elk afzonderlijk en met elkaar?

Footer Talkshow preventieakkoord gezondheid

 

Programma

15:15 Digitale inloop

15:30 Opening Talkshow door de host Ruben Maes

15:35 – 15:55 Waarom preventie?

De afgelopen periode heeft ons eens te meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Daarbij zien we dat de gezondheidsverschillen tijdens de coronapandemie zijn toegenomen. Het is belangrijk deze terug te dringen, en in te zetten op een gezonde leefstijl. Met huisarts Tamara de Weijer, supermarktmanager Adriaan Verheul en longarts Wanda de Kanter gaan we in gesprek waarom het daarom zo belangrijk is om samen inzetten op preventie.

16:00 – 16:25 Samen werk maken van preventie: hoe dan?!

Hoe gaan we nu samen werk maken van een gezonde gemeente? Welke partijen spelen hierbij een rol? En hoe kunnen we deze aan elkaar verbinden? Hierover gaan we in gesprek met sportbestuurder en bruggenbouwer Grace Brok en Andrew Simons (directeur gezonde basisschool van de toekomst.

16:00 – 16:55 Wat gaan we nu anders doen?

Iedereen is bezig met een gezonde leefstijl, maar wat gaan we nu anders doen? En wat gaat u anders doen na deze talkshow? Alleen samen kunnen we werk maken van preventie. We gaan hierover in gesprek met wethouder Gerben van Duin (ambassadeur lokale preventieakkoorden en wethouder gemeente Nieuwkoop), Ronald Wierstra (regiomanager gemeenten zorgverzekeraar De Friesland) en studentminister Jitte Jennekes.

16:55 – 17:00 Afsluiting

De gezonde gemeente?! Samen werk maken van preventie

Datum: donderdag 25 november
Time: 15:30 - 17:00 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement