november
5

‘Beeldschermgebruik van kinderen verminderen: #hoedan?’

Laden Evenementen

‘Beeldschermgebruik van kinderen verminderen: #hoedan?’

Kinderen zitten steeds jonger achter een beeldscherm. Onderzoek wijst uit dat dit veel negatieve gevolgen heeft. Zo draagt het bij aan een nieuwe epidemie van bijziendheid. En het is niet gezond voor hun houding, conditie, gewicht en motoriek. Wil je meer weten over deze problemen? En wil je als professional een bijdrage leveren aan een gezonder gebruik van beeldschermen en media? Schrijf je dan in voor het webinar, georganiseerd door netwerk Zicht op Buiten (getrokken door Vasanthi Iyer) in samenwerking met Alles is Gezondheid!

Datum
5 november 2021
Tijd
14.30 – 15.30 uur
Locatie
Online (link wordt een dag van te voren verzonden)
Kosten
Geen

Doelgroep: Professionals uit alle disciplines in de zorg (van JGZ tot ziekenhuis), sociaal domein en onderwijs.

Sprekers zijn o.a. Caroline Klaver, oogarts en hoogleraar epidemiologie (Erasmus MC en Radboud MC), Muriel Weltens, Gezonde School adviseur (GGD Haaglanden) en Peter Nikken, bijzonder hoogleraar Mediaopvoeding, senior adviseur en lector (Erasmus School of History, Culture and Communicatie, NJi en Hogeschool Windesheim).

Zij spreken over het hoe en waarom van beeldschermgebruik en de gevolgen ervan, maar ook over oplossingen, zoals de 20-20-2 vuistregel.
Er is ruimte voor vragen aan de sprekers en voor gedachtenwisseling.

Dit webinar vindt plaats aan het eind van de week van de motoriek en aan het begin van de week van de mediawijsheid. Het wordt georganiseerd door het NCJ namens het netwerk ‘Zicht op Buiten’ en in samenwerking met Alles is Gezondheid.

‘Beeldschermgebruik van kinderen verminderen: #hoedan?’

Datum: vrijdag 5 november
Time: 14:30 - 16:30 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement