september
21

9de jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl omgedoopt tot een virtuele week: ‘De Week van Arts en Leefstijl’, 21 – 25 september

Laden Evenementen

9de jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl omgedoopt tot een virtuele week: ‘De Week van Arts en Leefstijl’, 21 – 25 september

Partner Vereniging Arts en Leefstijl ziet leefstijlgeneeskunde als fundament voor preventie en de behandeling van verschillende chronische aandoeningen. Ze zetten zich in om leefstijlgeneeskunde samen met zorgprofessionals, patiënten, de overheid en zorgverzekeraars te implementeren en zetten zo stappen naar een gezonder Nederland. 

Afgelopen maanden werd duidelijk dat wetenschap en praktijk het er over eens zijn dat gezond eten, voldoende bewegen, stoppen met roken en voldoende ontspanning de metabole gezondheid, de kwaliteit van leven en weerstand van mensen verhogen. We moeten met elkaar voorkomen dat chronische aandoeningen verder toenemen. Dan kunnen we ziektelast, zorgkosten en werkdruk voor zorgprofessionals wellicht keren. Maar, hoe kunnen we dat vormgeven? Hoe zorgen we voor een verbetering van de zorg rondom voeding en leefstijl? Wat is daarvoor nodig? Welke rol speelt technologie hierin? Deze vragen staan centraal tijdens de virtuele: ‘Week van Arts en Leefstijl’!

‘Leefstijl in de nieuw tijd’

Iris de Vries, huisarts en voorzitter Vereniging Arts en Leefstijl: “In ‘De Week van Arts en Leefstijl’ zijn we op een spectaculaire, verrassende manier online met elkaar verbonden en zetten we samen leefstijl op de kaart: ‘Leefstijl in de nieuwe tijd’. Dat doen we met onze sprekers uit wetenschap en praktijk, exposanten op het gebied van leefstijl en deelnemers: zorgprofessionals, beleidsmakers, zorgverzekeraars en bedrijfsleven.
En zoals je van een fysiek event gewend bent, zorgen wij er tijdens ons virtueel congres ook voor dat je elkaar kunt ontmoeten via chats, netwerkcarrousels en ronde-tafel bijeenkomsten. ”

Programma

Van 21 – 24 september zijn er elke avond (20.00 – 21.30 uur) meerdere lezingen te volgen over leefstijl binnen een bepaald thema. Denk aan E-health, Financiering & beleid, Leefstijlinterventies en Voeding & diabetes.
Op vrijdag 25 september vindt het hoofdprogramma plaats (9.30 – 14.00 uur). Via een live stream kom je in de studio waar keynote speakers onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink zorgen voor een bijzonder, enerverend en interactief online event.
Op de congrespagina vind je het laatste nieuws rondom de programmering: https://lnkd.in/eaETAEN

Schrijf je in!

Een virtueel congres maakt het mogelijk dat alle lezingen voor iedereen beschikbaar zijn. Dus lukt het je niet om bepaalde presentaties ‘live’ bij te wonen, dan zijn deze de volgende dag via het online platform van Vereniging Arts en Leefstijl beschikbaar om te bekijken. Ook wanneer je helemaal niet live aanwezig kunt zijn, kun je de lezingen achteraf terugkijken op een moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je helemaal niets te missen!

9de jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl omgedoopt tot een virtuele week: ‘De Week van Arts en Leefstijl’, 21 – 25 september

Begin:
21 september 2020 @ 09:00
Einde:
25 september 2020 @ 17:00
Location: Online

€ 299

Aanmelden evenement

Deel dit evenement