Terug

De Vitale Revolutie

20 december 2018

De ambitie van De Vitale Revolutie liegt er niet om: van Zeeland de vitaalste regio van Europa maken. Een regio met gezondere en vitalere Zeeuwen die goed in balans zijn op geestelijk, fysiek en sociaal vlak.

Samenwerken aan een gezonde omgeving is het uitgangspunt. Daarbij richt de beweging zich vooral op de directe leefomgeving: op het werk, op school, in de stad, dorp of wijk. De beweging laat zich inspireren door de blue zones. Gebieden in de wereld waar mensen niet alleen langer, maar ook gelukkiger leven.

Met de omgevingsgerichte aanpak wil het netwerk met partijen uit zorg, overheid, onderwijs en het bedrijfsleven de Zeeuwen verleiden om de gezonde keuze te maken. Daarbij wordt uitgegaan van vijf levensdomeinen die bijdragen aan meer gezondheid en welzijn.

Gezondheid Zeeland

  • In Zeeland voelt 20% van de volwassen zich psychisch niet gezond, waarvan 14% veel stress ervaart op het werk,
  • 50% van de 65 + voelt zich eenzaam
  • 45% heeft ernstig overgewicht (16-64 jaar)
  • 50% beweegt onvoldoende
  • 25 % is binge-drinker.

30% betere score op 5 levensdomeinen

De Vitale Revolutie wil na drie jaar hebben bereikt dat de score op de balans op de 5 levensdomeinen (en daarmee de vitaliteit) van mensen en organisaties die deelnemen aan de projecten van De Vitale Revolutie met 30% procent is verbeterd.

Meer weten of aansluiten?

Onze regionetwerken kunnen altijd nieuwe partners gebruiken. Sterker, we vinden het een eer als je je wil verbinden aan een van deze netwerken. Laat het ons weten via info@allesisgezondheid.nl.

Pledge De Vitale Revolutie

Steeds meer partners zetten zich in voor een vitaal Nederland.