Terug

Odensehuis

Details
Datum ondertekening 03-04-2017
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Mentale Gezondheid
Organisaties Odensehuis Groningen 

Wij zetten ons in voor een vitaler Nederland door ondersteuning te bieden aan mensen met geheugenverlies (dementie) en hun naasten.

Geheugenverlies (dementie) komt voor veel mensen als een enorme schrik. Niet alleen voor degene die het treft, maar ook voor de partner of naasten. Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten.

Het Odensehuis Groningen speelt niet in op het geheugenverlies of de dementie van de participanten, maar juist op wat de participanten nog wel kunnen. Ons motto is ‘vergeet niet te leven’ waarmee we benadrukken dat het om de eigen kracht van de participanten gaat. Door het blijven prikkelen van de grijze cellen houden we de ongeveer 70 participanten van het Odensehuis gezond.

Onze activiteiten

 • Bewegingsworkshops
  Uit onderzoek blijkt dat de achteruitgang van de geestelijke en lichamelijke vermogens van mensen met beginnende dementie kunnen worden beperkt door de hersenen in beweging te brengen en te prikkelen. Het doel van onze bewegingsworkshops is om met oefeningen het hele lichaam te activeren zonder dat de nadruk op het bewegen ligt.
 • Bosbouw
  In samenwerking met Staatsbosbeheer in Wehe den Horne laten wij onze participanten onder begeleiding snoeiwerkzaamheden verrichten.
 • Muziek
  In samenwerking met stagiaires van het Conservatorium bieden we onze participanten een gevarieerd muzikaal programma.
 • Schilderen/creativiteit
  In samenwerking met Academie Minerva bieden wij onze participanten eenmaal per week een creatieve activiteit.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.