Terug

Biblionet Drenthe & Zorgbelang Drenthe

Details
Datum ondertekening 30-09-2016
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Gezonde Leefomgeving, Meedoen
Organisaties Biblionet DrentheZorgbelangZorgbelang Drenthe 

Ja, wij dragen bij aan een vitaler Nederland door mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van gezondheidsvaardigheden en informatievaardigheden

Wij helpen Nederland gezonder worden door mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van gezondheidsvaardigheden en informatievaardigheden op drie niveaus.

Biblionet Drenthe is de Provinciale Ondersteunings Instelling voor de openbare bibliotheken in Drenthe. Biblionet Drenthe en de bibliotheken hebben samen als missie bij te dragen aan de persoonlijke ontplooiing van burgers.

Zorgbelang Drenthe is een onafhankelijke belangenorganisatie voor alle burgers in Drenthe die gebruik maken van zorg. Zorgbelang Drenthe adviseert bij vraagstukken rond zorg vanuit het cliëntperspectief door ontwikkelingen in de zorg te volgen en de gevolgen en alternatieven voor burgers in beeld te brengen. Dit alles in samenspraak met burgers!

Samen willen Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidsvaardigheden en de informatievaardigheden van mensen. Toegang tot informatie, het begrijpen van informatie en het op basis van informatie kiezen voor een gezondere levensstijl: het zijn vaardigheden die in onze huidige kennismaatschappij bijdragen aan een langer en gezonder leven.

Onze activiteiten

 • Aanbieden collectie boeken/e-books en overige materialen
  Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe gaan een collectie boeken/e-books en overige materialen aanbieden.
 • Organisatie activiteiten voor lokale bevolking
  Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe gaan activiteiten verzorgen voor de lokale bevolking zoals lezingen, filmavonden, iPad-café’s en voorlichtingsbijeenkomsten.
 • Aanbieden producten en diensten ter bevordering inburgering asielzoekers
  Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe gaan diensten en producten aanbieden die bijdragen aan een snelle en succesvolle inburgering van asielzoekers.
 • Ondersteuning bieden in leren omgaan met digitale overheid
  Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe gaan ondersteuning bieden bij het leren omgaan met de digitale overheid (Klik & Tik-cursussen, Digisterker).
 • Ondersteuning bieden bij aanleren digitale basisvaardigheden jonge kinderen
  Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe gaan ondersteuning bieden bij het onderwijs en het aanleren van digitale (basis)vaardigheden voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
 • Preventie en bestrijding laaggeletterdheid
  Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe werken mee aan preventie en bestrijding van laaggeletterdheid met allerhande programma’s (Boekstart, Tel mee met Taal, enz.) en het inrichten van Taalhuizen.

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.