Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Spinnenweb: positieve gezondheid en groen

Video's en praktijkverhalen: bekijk de effecten van buiten zijn en de natuur op de zes gezondheidsdimensies van Positieve Gezondheid.

Groene woonwijk Krommenie

Natuur als onderdeel van de stad, zodat er een gezonde, klimaatbestendige leefomgeving ontstaat. Dat is de Staatsbosbeheer-visie ‘Groene Metropool’. Met gebiedsontwikkelaar AM is dit concept in Krommenie succesvol vertaald naar de praktijk.

Grijs, Groen & Gelukkig

Genieten van natuur, beweging en de buitenlucht brengt positieve effecten met zich mee. Grijs, Groen & Gelukkig laat in de praktijk zien dat de natuur als zorginterventie werkt.

Tijd voor ontschotting: gezondheid is niet langer exclusief van de gezondheidszorg

Tijdens het symposium op 7 maart stelden we de vraag: ‘Hoe kunnen wijk, school, werk en zorg gezamenlijk stappen zetten naar gezondere inwoners en vitale wijken?’ Een terugblik.

Actief herstel voor, tijdens en na een knieoperatie

In Ede werken het ziekenhuis en professionals in de wijk samen om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden voor, tijdens en na een operatie. Zo herstellen mensen sneller. Bekijk de video.

Gezonde Basisschool van de Toekomst

Vanaf 1 januari 2017 heeft het landelijke programma de Gezonde Basisschool van de Toekomst één centrale missie: een gezonde leefstijl in het dna van elke school.

Gezonde wijkbewoner centraal

Hoe kunnen wijk, school, werk, zorg en de regio samen stappen zetten naar gezondere inwoners en vitale wijken? En als het even kan voor minder geld…