Make the Next Move

De inzendingstermijn voor deze actie is verstreken. Op 3 november 2020 is tijdens de LIVECAST: VAN EGO NAAR ECO. It’s My Life tot winnaar uitgeroepen met Fitcoin Health communities

Op weg naar een gezonder en vitaler Nederland zijn afgelopen jaren verbindingen gelegd, netwerken ontstaan, programma’s ontwikkeld en duizenden activiteiten georganiseerd. Maar wat is de impact van al die inspanningen en hoe zorgen we ervoor dat waardevolle initiatieven in de samenleving een duurzaam karakter krijgen?

Alleen wanneer de maatschappelijke kosten en baten van een project of initiatief helder zijn, komt de weg vrij voor een duurzaam verdienmodel, opschaling en borging. Deze check helpt je hierin een stap verder.

Van check naar impactscan

Als je de checklist invult, doe je mee met Make the Next Move en maak je kans op een impactscan voor jouw gezondheidsproject. Via deze checklist krijg je in beeld op welke punten je klaar bent voor een impactscan en waar je nog kunt bijsturen of verbeteren. Hebben jullie bijvoorbeeld een duidelijke doelstelling geformuleerd? Zijn de randvoorwaarden van jullie project goed afgebakend? En heb je de doelgroep en effecten al in beeld gebracht?

Hoe werkt het?

 • Vul de check in voor 1 oktober 2020 en maak kans op een impactscan.
 • Het invullen van de checklist duurt 15-20 minuten.
 • Iedereen mag meedoen mits je project gericht is op een gezonder Nederland.
 • Invullen heeft alleen zin als je verder bent dan de ideeën-fase.  
 • Na het invullen krijg je feedback en enkele tips en voorbeelden.
 • Netwerkpartner Society Impact kan je helpen met de checklist en tips geven om de impact van je project te vergroten.
 • Met invullen van de checklist doe je mee met Make The Next Move en maak je kans op een impactscan.
 • Beoordelen van de inzendingen doen we met een jury die kennis heeft van sociaal ondernemen, maatschappelijke impact en de gezondheidssector.
 • Belangrijke criteria waarop we beoordelen zijn: afgebakende scope, vernieuwend karakter, potentie voor opschaling en kansen voor innovatieve financiering. 
 • Van alle inzendingen bieden we het meest kansrijke initiatief een impactscan, uitgevoerd door Society Impact.
 • Op het Alles is Gezondheid jaarcongres op 3 november 2020 maakt de jury de winnaar bekend.
 • We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor communicatie rondom de campagne.
Doe de check <inzendingstermijn verstreken>

Over deze check

Make the Next Move is een check ontwikkeld door Alles is Gezondheid en Stichting Society Impact. Deze stichting stimuleert publiek-private samenwerking voor de ontwikkeling van innovatieve concepten voor sociale vraagstukken.

Met het invullen van de check, maak je kans op een impactscan. Deze impactscan neemt je project onder de loep en brengt in kaart wat de impact is op de doelgroep en betrokkenen zoals gemeenten, verzekeraars of zorgverleners. Zo genereer je uitgebreider inzicht in de potentie van je project voor een eventuele investeerder. Meer over de impactscan.