• In de zorg
  • In de wijk

Welzijn op Recept zorgt voor verbinding tussen zorg en welzijn

20 september 2018
Welzijn op Recept is een zinvolle interventie maar vergt goede samenwerking tussen de belangrijkste spelers. Kan iedere sociaal werker welzijnscoach zijn? Hoe kan deze professional de samenwerking tussen het medisch en sociaal domein verder aanjagen? Wat doen we met de toename van mensen met complexe problemen? Allemaal vragen die aan bod kwamen tijdens de eerste Landelijke kennisdag Welzijn op Recept die vorige week werd gehouden in Utrecht. 

Er zit muziek in Welzijn op Recept, gezien de hoge opkomst bij deze kennisdag. Deze kortdurende interventie (vijf contactmomenten in drie maanden) die bedoeld is om mensen bij wie tegenslag in het leven zich uit in lichamelijke klachten weer perspectief te bieden, staat in de belangstelling. En het werkt. Diverse sprekers vertelden tijdens de Landelijke kennisdag hoe zij ervaren hebben dat kwetsbare mensen na een welzijnsrecept hun leven weer op de rit kregen. Inspirerende praktijkverhalen, kansen en uitdagingen werden besproken. Lees het volledige verslag van de kennisdag hier.

Broodje hamburger

Tijdens de Landelijke kennisdag kwam het ook naar voren: veel huisartsen zijn enthousiast, maar nog niet alle artsen maken gebruik van Welzijn op Recept. Om het nog meer te integreren in de huisartsenpraktijk moet eerst duidelijk zijn wat een goed welzijns recept is. De essentiële bestanddelen van dit recept zijn gebaseerd op een broodje hamburger. Benieuwd? Bekijk de video over Welzijn op Recept hieronder of bekijk alle video's via deze link.