• In de zorg
  • In de wijk
  • Make the move
  • Op het werk
  • Op school
  • Bescherming

Energie en kennis stroomt op conferentie 2018

09 februari 2018
Onder het motto ‘Delen, durven, doen’ vond 7 februari 2018 de vijfde editie van de jaarconferentie van Alles is gezondheid… plaats. Met een sprintende staatssecretaris Blokhuis, joelende kinderen die een (voor)lees campagne lanceren, speed-dating met Ben Tiggelaar, de trending hashtag #aig2018 en een levendige handel met AiG-munten op de beursvloer, was de positieve vibe duidelijk voelbaar.  

Drukker bezocht dan ooit, konden de ruim 700 deelnemers elkaar in de Rijtuigenloods in Amersfoort volop ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen en onderling kennis uitwisselen. 

Blokhuis

Staatssecretaris Paul Blokhuis, die na enige vertraging letterlijk het podium op holde, vatte op Twitter de essentie samen: ‘Honderden enthousiaste mensen bij elkaar voor de Alles is Gezondheid… conferentie 2018. Meer dan 3.000 organisaties die door heel Nederland aan de slag zijn. Ik doe graag met jullie mee, binnen en buiten het nationaal preventieakkoord, om Nederland gezonder maken.’ Zelf riep hij het aanwezige netwerk op zich verder in te zetten tegen roken, overgewicht en alcoholgebruik en mentale gezondheid bespreekbaar te maken.

Paul Blokhuis op AiG2018

Trending

De hashtag #AIG2018 was al snel trending. Niet gek natuurlijk als Ben Wijnstekers 10 grote LED-ballen het publiek in schiet en key-note speaker Ben Tiggelaar mensen uitnodigt voor een speed-date. Ook de flitspresentaties over de resultaten van Alles is gezondheid… spraken tot de verbeelding: met z’n allen zijn we goed voor 375 pledges met talloze beloften en activiteiten, waarbij leefstijl, bewegen en voeding de belangrijkste speerpunten zijn.

bezoekers aig2018

Klinkende munt

‘Verzilver uw munten op de beursvloer’, zo luidde het devies voor de bezoekers. Want daar etaleerden een selectie van partners uit het netwerk van Alles is gezondheid… relevante kennis en kunde. Tegen ‘betaling’ van een of meerdere munten gingen de bezoekers naar huis met vouchers, apps, workshops, tools en (gratis) tips en advies. Niet voor niets was de beursvloer dé plek om te delen, durven en te doen.

Ben Tiggelaar met AiG munt

Geven is delen

Als klap op de vuurpijl ging in het bijzijn van een groep enthousiaste basisschoolkinderen de landelijke campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ feestelijk in première. De kinderen kregen boeken, mochten voorlezen en lieten de door hun beschilderde boekenplankjes zien. Diverse partijen tekenden de pledge waarmee ze ‘beloven’ zich in te zetten om in drie jaar tijd een miljoen kinderen te bereiken. 

pledge geef een boek cadeau

Binnenkort volgt op deze site en op www.aig2018.nl een volledig conferentieverslag, inclusief presentaties, films en foto’s. Bezoeker krijgen hierover een mail.

Voor nu delen we vast de actie www.geefeenprentenboekcadeau.nl en de bijbehorende pledge, het digitale magazine ‘Taal is van Levensbelang’ met praktijkverhalen over de aanpak van laaggeletterdheid en de tijdens de conferentie gelanceerde website www.gezondeleefomgeving.nl.

munt op aig2018