Uitleg 'Gezondheid op de kaart'

Het nieuwe interactieve onderdeel van de Alles is gezondheid…-website: Gezondheid op de kaart laat zien welke partners in het netwerk van Alles is gezondheid… waar actief zijn en met welke activiteiten. Ook is het mogelijk te filteren op domein en is te zien welke activiteiten regionaal of landelijk zijn. Daarmee is Gezondheid op de kaart een instrument dat de eerste stap kan zijn om actief contact te maken met elkaar en van elkaar te leren.

Screenshot Gezondheid op de kaart ingedeeld in vlakken

1. Filters

In het filtermenu geef je aan wat er op de kaart weergegeven wordt. In de standaardinstelling is er niets aangevinkt en zie je alles op de kaart. Dat betekent dat je de pledges, de partners én de activiteiten ziet. Door een van de filteropties aan te vinken, specificeer je de resultaten o pde kaart. Als je bijvoorbeeld 'Pledge' aanvinkt, zie je alleen de pledges. Activiteiten en partners zijn dan uitgesloten van de kaart.

Het is ook mogelijk om filteropties te combineren. Wil je bijvoorbeeld alle pledges zien met het domein 'Werk', dan vink je zowel 'Werk' als 'Pledge' aan.

Let op: sommige activiteiten vallen onder meerdere domeinen. Het kan dus zijn dat als je bijvoorbeeld het domein 'Werk' aanvinkt, je ook andere iconen op de kaart ziet. Dit zijn de activiteiten die naast het domein 'Werk' ook onder een ander domein vallen.

Het filtermenu is in en uit te klappen door op de titel 'Filters' te klikken.

2. De kaart

Het belangrijkste deel van 'Gezondheid op de kaart' is natuurlijk de kaart. Hierop vind je alle pledges, pledgepartners en activiteiten. In het filtermenu aan de linkerkant vind je wat elk icoontje betekent. Klik op een icoon naar keuze en er verschijnt een bijbehorend tekstveld, waarin je ziet wat er op die plek te vinden is. Als je vervolgens klikt op de titel in dat tekstveldm kom je uit op de betreffende pledge-, partner-, of activiteitpagina. Op het moment dat je vanaf die pagina weer teruggaat naar de kaart, zijn jouw filters nog steeds aangevinkt.

3. Op deze kaart

In het menu 'Op deze kaart' zie je in een duidelijke lijstweergave welke pledges, partners en/of activiteiten op dat moment te zien zijn binnen het gekozen zoomniveau. Op het moment dat je inzoomt, zijn logischerwijs minder icoontjes zichtbaar en zal de lijst dus ook kleiner zijn. Dus als je veel icoontjes geclusterd ziet, heb je in dit menu een duidelijke lijst van wat er op die plek te vinden is.

Dit menu is in en uit te klappen door op de titel 'Op deze kaart' te klikken.

4. In- en uitzoomen

In- en uitzoomen op de kaart kan je doen op twee manieren.

  • Door te klikken op de + of - zoom je respectievelijk in of uit;
  • Door te dubbelklikken met de linkermuisknop (inzoomen), of te dubbelklikken met de rechtermuisknop (uitzoomen).

5. Vergroot de kaart

Door op deze pijl naar beneden te klikken, wordt de kaart aan de onderkant uitgebreid. Hierdoor kan je grotere gebieden in kaart brengen. Als je de kaart weer wilt verkleinen, druk je op dezelfde knop, die nu een pijl naar boven is geworden.