Programma conferentie Alles is gezondheid...2016

Hier ziet u het programma van het plenaire gedeelte en de deelsessies en pitches. Wijzigingen voorbehouden. De conferentie is op dit moment volgeboekt*


Conferentie woensdag 9 maart

Locatie: Corpus, Willem Einthovenstraat 1 in Oegstgeest
Deelname: gratis


9.30     Welkom
Aftrap door dagvoorzitter Marianne van den Anker en Maurits Broekema.

10.00   Alles is gezondheid…in 2015
Matthijs van den Berg van het RIVM presenteert de voortgang en ontwikkeling in het tweede jaar van Alles is gezondheid…. Rinda den Besten, ambassadeur van ‘Gezond in...’ gaat in gesprek over de lokale en individuele aanpak van gezondheidsachterstanden met Jantine Kriens van de VNG en Marja van Bijsterveldt als voorzitter Raad van Toezicht Stichting Lezen & Schrijven (alliantie gezondheid & geletterdheid).
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over haar inzet, verwachtingen en wensen voor een gezonder Nederland.
Alexander Rinnooy Kan en Jaap Seidell blikken terug op de oproep van vorig jaar om gezamenlijk in actie te komen voor meer voedselvaardigheid op scholen.

11.10   Pauze

11.35   Inzoomen om op te schalen
Deelsessies en pitches over spraakmakende activiteiten die zijn ontstaan uit samenbundeling en/of  het vermogen hebben om groter te worden.

12.35   Lunch en Social marktplaats
Eet & ontmoet

13.30   De omgeving prikkelt
Prof. Dr. Erik Scherder over de invloed van onze omgeving op ons brein, onze beleving en de keuzes die we maken.

14.30   Naar blijvende verandering
Deelsessies en pitches over inspirerende activiteiten die helpen om initiatieven voor meer gezondheid, vitaliteit en veerkracht blijvend te verankeren en te bestendigen.

15.30   Pauze

15.45   Gezondheid op de kaart
Actief in de regio: gezondheidsproblemen samen aanpakken met Kees Kools van Care Innovation Center West Brabant en Daan Bultje van Healthy Ageing Network Northern Netherlands. De afspraken van vandaag over het ontwerpen van de gezonde fysieke leefomgeving door een vertegenwoordiger van de Ronde Tafel Gezond Ontwerp. Hoe je met een chronische ziekte aan het werk kunt blijven door Harry van de Kraats, voorzitter van de nieuwe Commissie Werk en Gezondheid.

Finale van Make the move 2016. Stemronde door het publiek en uitreiking prijs door juryvoorzitter Machteld Huber van het Institute of Positive Health. Wat we samen kunnen bereiken in 2016 volgens Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS.

16.30   Gezonde borrel