Conferentie Alles is gezondheid... De reis gaat verder!

Kartonnen boodschappentasjes aan balk

Woensdag 15 februari van 08:30 uur tot 17:30 uur
Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort (routebeschrijving

Deze vierde conferentie markeert een nieuwe fase van Alles is gezondheid….. Wat hebben we tot nu toe met elkaar bereikt en welke uitdagingen gaan we in de komende periode aan? Daar gaan we het met elkaar over hebben op 15 februari 2017 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. 

Centraal station: werk aan het spoor

  • De bewindslieden van VWS en onderzoekers Matthijs van den Berg (RIVM), Dirk Ruwaard en Marleen Bekker (Universiteit Maastricht) blikken terug en vooruit. We zijn 3 jaar op weg. Wat hebben we bereikt en wat is ons volgende reisdoel?
  • Wouter Hart (Verdraaide organisaties) gaat in op een dilemma waarmee vele organisaties in ons netwerk te maken hebben: om echte betekenisvolle verandering in de dagelijkse omgeving van mensen te laten plaatsvinden is aanpassing van de manier waarop we werken noodzakelijk. 
  • Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie en tevens onze ambassadeur, neemt je mee in de wondere wereld van het brein.
  • Bestuurders van een bedrijf, gemeente, school en zorgorganisatie vertellen hoe zij hun organisatie meenemen in de maatschappelijke veranderingen en hun maatschappelijke betrokkenheid invullen.
  • Is blauw het nieuwe oranje? Zijn we in Nederland in staat Blue Zones te creëren? Luister naar de revolutionairen uit Zeeland en Noord-Nederland, die Nederland blauw willen laten oplichten op de wereldkaart!
  • De nieuwe regionetwerken van Alles is gezondheid.... presenteren zich onder de titel ‘Uit de periferie’ 

Spoorboekje: laat je inspireren en ga aan de slag tijdens één van onze inspiratie- of werksessies

In een ruim aanbod aan sessies inspireren partnerorganisaties je met voorbeelden uit hun praktijk en ontvang je vanuit de wetenschap waardevolle praktische tips en handvatten. Leer hoe andere organisaties hun oorspronkelijke doelen verbinden met hun maatschappelijke inzet gericht op een gezonder en vitaler Nederland. Leer hoe zij werken aan netwerkvorming, het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen en slimmer werken door technische en sociale innovatie.
’s Middags is er een mix van inspiratie- en werksessies. In werksessies gaan deelnemers aan de slag met de uitwerking van de ambities op het gebied van bijvoorbeeld het Netwerk Vitaler oud worden, de Alliantie Gezondheid & Geletterdheid en de gezonde leefomgeving via Mix to the Max.

Medereizigers gezocht: de Beursvloer

Ben je op weg, maar zoek je reisgezelschap? Bezoek dan de Beursvloer. Je ontmoet hier interessante partnerorganisaties die je op het juiste spoor kunnen zetten of die jij op het juiste spoor kunt zetten. Een heuse beursmeester noteert de samenwerkingsafspraken. Ook zijn vertegenwoordigers van het ministerie van VWS aanwezig op de Beursvloer om je te informeren over de toekomstige Preventiecoalitieregeling.   

On tour door Nederland met onze regionetwerken 

Van Zuid-Limburg tot Groningen, van Brabant tot Twente, van Zeeland naar Rotterdam…. Nieuwsgierig wat daar gebeurt? Neem de speciale treinwagon en laat je meevoeren in de bijzondere verhalen en onderscheidende aanpakken van onze regionetwerken. 

Meer informatie over het programma.

Mis de aansluiting niet… stap aan boord!

De conferentie biedt een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen, jouw organisatie te presenteren op de beursvloer, je ervaringen te delen en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te ontdekken. Het aantal plaatsen voor de conferentie is beperkt. Wil je zeker weten dat je erbij kunt zijn? Meld je dan snel aan. In de aanloop naar de conferentie ontvang je een bevestiging met meer details. Nog vragen over de conferentie? Mail dan naar info@allesisgezondheid.nl

Wij vertrekken op  woensdag 15 februari 2017 in de Rijtuigenloods in Amersfoort!

Namens het Programmabureau Alles is gezondheid…
Sonja Bleuland van Oordt

impressie conferentie Alles is gezondheid... 2015


Voor wie?

Relaties en partners van Alles is gezondheid...


Bekijk het volledige programma


Lees ook