Alliantie Voeding Gelderse Vallei

De Alliantie Voeding zet deze maand het verbeteren van de eiwitinname van ouderen in de spotlights. Via het project Cater with Care worden nieuwe inzichten, innovatieve producten en de toepassing in Ziekenhuis Gelderse Vallei toegelicht in Make the Move 2016.

Cater with care

Cater with Care vervangt gangbare basisvoedingsmiddelen door eiwitverrijkte, smakelijke basisvoedingsmiddelen in het dagmenu om de inname van eiwit te bevorderen. Een optimaal voedingsaanbod is een basisonderdeel in de medische zorg en van belang voor, tijdens en na behandeling/opname. Ziekenhuis Gelderse Vallei wil in deze Make the Move laten zien hoe zij de eiwitinname van oudere patiënten optimaliseren door de introductie van effectieve producten, innovatieve maaltijdservice At Your Request (met speciale menukaart) en standaard energie en eiwitverrijkt dieet voor oudere patienten (Geriatrie, Long, heupfractuur Orthopedie). In deze Cater with Care Make the Move willen we met Wageningen Universiteit laten zien wat de effecten zijn op kwaliteit van leven, lichaamsfuncties endagelijkse activiteiten.

Welke activiteiten ga je uitvoeren om de Make the move tot een succes te maken?

  • We delen nieuw inzichten van Cater with Care op de Geriatriedagen, 18 februari 2016.
  • We plaatsen een artikel over Make the Move in de Nieuwsbrief Alliantie Voeding.
  • We nodigen Alles is gezondheid... van harte uit om mee te lopen in Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • We zijn actief op social media, twitter Alliantie Voeding (@voedingindezorg), diëtisten Gelderse Vallei (@dietistenZGV), etc.
  • We geven uitingen als filmpjes, publicaties en nieuwsberichten bekendheid.
  • Onze Make the move delen we ook op de Diëtistendagen, april 2016 en in andere relevante communicatie-uitingen van Cater with Care.

Cater with care2

Met wie ga je samenwerken?

De Alliantie Voeding is het samenwerkingsverband van Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en Wageningen Universiteit en initiatiefnemer van Cater with Care. Afdeling diëtiek ZGV: Nancy Janssen, Inez Janz, Emmelyne Vasse. Afdeling geriatrie ZGV: Andre Janse, geriater. Wageningen Universiteit: Janne Beelen, Nicole de Roos. Mogelijk ook andere partners, zoals de bedrijven in het Cater with Care Consortium.

Wanneer is je Make the move een succes?

  • Als meer professionals weten dat er een innovatieve en effectieve aanpak is voor de preventie en behandeling van ondervoeding. Middels een eiwitverrijkt dagmenu kunnen ouderen eten wat ze willen en krijgen wat ze nodig hebben. Dit ondersteunt ouderen in het behalen van de eiwitbehoefte.
  • Als er meer bekendheid is dat deze oplossing gewaardeerd wordt door ouderen en dat het inhoudelijk conform inzichten van wetenschappelijke en praktijkkennis is.
  • Als meer instellingen het voedingsaanbod optimaliseren en als de verkrijgbaarheid van de producten ook in de thuisfase verbeterd wordt.
  • Als de kennis bij ouderen en de (informele) zorg over het belang van goede voeding en de rol van eiwit en bewegen toeneemt.