Vind iets wat je leuk vindt!

Blogbericht

Marlou van Rhijn

  • In de wijk
  • Op school

Vind iets wat je leuk vindt!

09 april 2014

Vanaf dat ik een jaar of twaalf was ben ik fanatiek gaan sporten. Ik maakte via school kennis met ‘wedstrijdzwemmen’ en was meteen verkocht. Als kind was ik namelijk al regelmatig in het zwembad te vinden. Het was iets wat ik altijd al leuk vond.

Toen ik een aantal jaar later er achter kwam dat ik het niet meer zo leuk vond had ik dus een probleem. Want hoe ging ik nu aan mijn dagelijkse beweging komen? Gelukkig werd ik benaderd door de bondscoach van atletiek. Het bleek een sport waar ik alles in kwijt kon. Lekker in de buitenlucht genieten van het feit dat je hard werkt om beter te worden dan dat je daarvoor was.

Daarom ben ik ook zo’n fan van al die 5km-runs. Evenementen waar plezier de boventoon voert, maar waar iedereen ook een stukje gezonder vandaan komt. En nu was ik laatst op bezoek bij Nike, waar iemand mijn vertelde over de shopping run. Een run van 5km maar dan winkel in, winkel uit. Het moge duidelijk zijn dat als die nog een keer plaatsvindt, ik mee ren!

Wat ik probeer te zeggen is; sport is zo toegankelijk als je het zelf maakt. Vind iets wat je leuk vindt, waar je enthousiast van wordt, maar bovenal plezier aan beleefd. En beloon jezelf van tijd tot tijd, dat werkt ook!