Pi de Bruijn

Pi de Bruijn - 22 februari 2016

  • In de wijk
  • Make the move

"Focus ook op gezondheid tussen de oren"

De maand februari staat in het teken van de positieve gezondheid, gezondheid in een breder perspectief waarin participatie en welzijn een grote rol spelen. Architect Pi de Bruijn legt uit hoe je tot wijken komt waarin mensen zich fijn voelen en ze mee kunnen doen.

Lees meer

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn - 17 februari 2015

  • In de wijk

Van leeg land naar leegstand

Er is een prachtige film van Louis van Gasteren uit de 50-er jaren getiteld ‘Een nieuw dorp op nieuw land’. Je ziet een familie ergens in Nederland op een eeuwenoud boerenerf onder ruisende, hoge bomen hun huisraad opladen op een klein vrachtautootje.

Lees meer

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn - 25 november 2014

  • In de wijk

Bloemkolen en zwarte gaten

De modernistische stedenbouw van de twintigste eeuw, heeft die eigenlijk gezonde steden opgeleverd? Als we bijvoorbeeld naar woonerven kijken die vanaf de jaren tachtig gebouwd worden, dan moet het antwoord ontkennend zijn. Ik heb altijd een hekel gehad aan die ‘bloemkoolwijken’.

Lees meer

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn - 22 augustus 2014

  • In de wijk

Van sick building naar gezonde stad

Wat kan de gebouwde omgeving bijdragen aan een gezonder leven? Dat is een vraag waar architecten en stedenbouwkundigen vele kanten mee uit kunnen. Je kunt bijvoorbeeld naar het meest basale aspect kijken: de materialen. Waar bouw je mee? Hout of steen? Gebruik je asbest, of materialen die fijnstof veroorzaken of allergieën opwekken?

Lees meer

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn - 28 mei 2014

  • In de wijk

Geschiedenisles van de gezonde wijk

In het programma Alles is gezondheid… gaan we het wiel niet opnieuw uitvinden. Dat wat er al is gaan we verbinden en versterken. Maar dat wat er al is, gaat veel verder terug dan de meesten van ons denken.

Lees meer

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn - 13 april 2014

  • In de wijk

Doorlopende koffie

Het behoort eigenlijk al weer tot het verleden: de Juffrouw Jannies die met een karretje koffie en koekjes op de werkvloer langs kwamen brengen. De laatste tijd vinden we dit ongezond. Niet alleen vanwege de koekjes, maar ook omdat we op die manier niet van onze plek komen.

Lees meer