Marjolijn Kamphuis - 15 augustus 2014

  • Bescherming

Zombie app zorgt er voor dat mensen vaker gaan hardlopen

Een van de grootste successen op gebied van fitness apps kwam dit jaar in de vorm van een opmerkelijke nieuwe game: ‘Zombies, Run!’. Een op het eerste oog geinig spelletje waarbij de gebruiker allerlei missies moet voltooien om enge zombies te ontlopen. En ja, daarvoor zul je wel eerst even je sportschoenen moeten aantrekken.

Lees meer

Marjolijn Kamphuis - 26 juni 2014

  • In de zorg

Mindervaliden weer lopen dankzij nieuwe technologie?

Voor mindervaliden gaan alle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren waarschijnlijk al op zeer korte termijn grote impact hebben. Zo is er sinds kort een bionische arm op de markt, waarmee mensen die een (deel van hun) arm missen de beschikking krijgen over een wel heel nauwkeurige prothese.

Lees meer

Marjolijn Kamphuis - 21 mei 2014

  • In de zorg
  • Bescherming

Smartphone app ontdekt huidkanker in vroeg stadium

In de toekomst zijn we allemaal onze eigen huisarts, als de trendwatchers mogen geloven. En met de enorme toename van het aantal vrij goedkope gezondheidsapps en –gadgets lijkt die voorspelling de komende tijd wel eens waarheid te kunnen gaan worden. Zo bestaat er nu een app die mogelijk in een vroeg stadium huidkanker kan ontdekken.

Lees meer

Marjolijn Kamphuis - 11 februari 2014

  • In de zorg
  • Bescherming

Van verzorgingsstaat naar mHealth

Als internetondernemer kan ik me bijzonder vinden in de filosofie achter Alles is Gezondheid... Een beweging veroorzaken, waarbij mensen enthousiast raken er zelf actief aan mee te doen. Want gezonder gaan leven, dat lukt je alleen als je het zelf ook echt wil.

Lees meer